Het Nieuwe Werken?

  • 0

Het Nieuwe Werken?

Category:f.a.q.

Het nieuwe werken wordt gezien als: het ‘onafhankelijk van plaats en tijd kunnen werken’ met een zodanige (technische) ondersteuning, dat de beschikbaarheid van de voor het werken benodigde informatie en functionaliteit, 24 uur per dag is gegarandeerd. Ook worden het gemeenschappelijk kunnen benaderen van informatie (document management!) en de beschikbaarheid van functionaliteit vanuit verschillende platforms (Apple, Microsoft, pc, laptop, netbook, tablet en / of smartphone) gezien als essentieel voor het nieuwe werken.

Voor de beschikbaarheid van de benodigde informatie en functionaliteit, is de toegankelijkheid van informatiesystemen zeer belangrijk. Meer en meer systemen zijn tegenwoordig toegankelijk via het Internet in de vorm van cloud toepassingen, waarbij de gebruiker niet meer nodig heeft dan een PC, laptop, netbook, tablet of smartphone en toegang tot het Internet.

NB in een bredere definitie worden ook de ‘culturele’ aspecten van de ‘organisatie van het nieuwe werken’ meegenomen, waarin begrippen als ‘professionele autonomie’, ‘werken zonder hiĆ«rarchie’ en ‘samenwerken in een sfeer van onderling vertrouwen’, centraal staan.

 


Leave a Reply

Zoeken op de site