Wat is een Urenstaat?

  • 0

Wat is een Urenstaat?

Category:f.a.q.

Wat is een urenstaat?

De urenstaat is het formulier waarop de medewerker zijn bestede uren per project kan aangeven. Meestal is een urenstaat een weekformulier. Vroeger werden dergelijke formulieren met de hand ingevuld en vervolgens door een administratie in een systeem ingevoerd.

Veel kleinere organisaties en ZZP’ers hanteren nog een urenstaat in excel, of excel urenstaat, maar door de beperkte mogelijkheden en de wens om urenregistratie te koppelen aan facturatie gaan organisaties meestal na enge tijd over op een professioneel urenregistratie systeem met meer faciliteiten.

De tegenwoordige urenregistratie systemen bieden de mogelijkheid dat de medewerker zelf zijn uren invoert in een elektronische urenstaat. De modernste systemen bieden de medewerker hierbij de mogelijkheid om uren te registreren door deze rechtstreeks uit de agenda te ‘slepen’, zodat overbodige (eigenlijk dubbele) administratieve werkzaamheden achterwege kunnen blijven. Naast een duidelijk merkbare efficiency levert dit in de praktijk ook een aanzienlijke vermindering van de ‘weerstand tegen uren schrijven’ op

 


Leave a Reply

Zoeken op de site