Wat is Urenregistratie?

  • 0

Wat is Urenregistratie?

Category:f.a.q.

Wat is urenregistratie?

Urenregistratie is de vastlegging van de aan een activiteit of project bestede tijd. Doel is het kunnen verantwoorden aan de (in- of externe opdrachtgever) van de aan een project of activiteit bestede tijd. Indien het betaalde dienstverlening betreft is de urenregistratie bovendien de basis voor de facturatie.

Oorspronkelijk werden de uren geregistreerd op (papieren) urenstaten / formulieren, om vervolgens door een administratie in een systeem ingevoerd te worden.

De tegenwoordige urenregistratie on line systemen, bieden de mogelijkheden voor het uren registreren door de medewerker zelf, in een elektronische urenstaat. De modernste systemen bieden de medewerker hierbij de mogelijkheid om uren te registreren door deze rechtstreeks uit de agenda te ‘slepen’, zodat overbodige (eigenlijk dubbele) administratieve werkzaamheden achterwege kunnen blijven. Naast een duidelijk merkbare efficiency levert dit in de praktijk ook een aanzienlijke vermindering van de ‘weerstand tegen uren schrijven’ op.

Voor ZZp’ers die niet willen volstaan met een ‘excel-oplossing’, bieden een aantal leveranciers vrijwel gratis faciliteiten voor een ZZP urenregistratie / urenregistratie ZZP.

 


Leave a Reply

Zoeken op de site