Urenadministratie?

  • 0

Urenadministratie?

Category:f.a.q.

Urenadministratie

Urenadministratie is hetzelfde als urenregistratie. Veel bedrijven gebruiken het woord urenadministratie nog steeds. Oorspronkelijk werden de uren namelijk geregistreerd op papier en formulieren, waarna ze door een administratief medewerker in een systeem werden ingevoerd. Uiteindelijk doel van een dergelijke administratie is (meestal) het opstellen van facturen voor de cliƫnt voor wie de werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Een aantal jaar geleden werd het registreren van de uren van werknemers nog voornamelijk nog uitgevoerd door administratief medewerkers. Zij hielden, aan de hand van door medewerkers ingevulde lijsten, bij hoeveel tijd er aan een activiteit of project werd besteed. Tegenwoordig is deze taak echter overbodig, omdat de uren worden geregistreerd in online systemen door de medewerker zelf. Ez2xs biedt zelfs de mogelijkheid om de uren rechtstreeks te uit de agenda te ‘slepen’. Hierdoor worden de administratieve taken voor de medewerkers nog verder vereenvoudigd.

Er is dus geen verschil in de betekenis van de woorden urenadministratie en urenregistratie. Het enige verschil is dat het tegenwoordig urenregistratie wordt genoemd, omdat er bijna geen administratief werk meer aan te pas komt.

 


Leave a Reply

Zoeken op de site